21/08/2020 Kolektiv Novi

Lekcije digitalnog nomada: Kako voditi kompaniju iz Land rovera

Pionir digitalnog nomadizma Fabio Dittrich gost je Kolektiva Novi u petak, 28. avgusta, od 20 sati.

Nesvakidašnje iskustvo i životnu priču podijeliće, na engleskom jeziku,  u našem dvorištu pod zvijezdama, uz projekciju materijala snimljenih na brojnim putovanjima i avanturama i lekcije kako da posao vodite sa bilo koje tačke na zemaljskoj kugli – pa čak, kao on, i sa zadnjeg sjedišta džipa – i kako da standardni osmočasovni radni dan kompresujete u tri visokoefikasna sata!

Kada je Fabio Dittrich napustio svoj posao u jednom od vodećih globalnih startapova, nije mogao da predvidi da će ga to odvesti do otvori vjerovatno prvu nomadsku kompaniju.

2014-2015. Fabio se vozio širom Južne Amerike, dok je vodio svoj startup sa zadnjeg sjedišta Land Rovera, istovremeno snimajući web seriju nazvanu StartupDiaries.org. Provesti standardni radni dan u vođenju kompanije i kompresovati taj posao tako da vremena ostane i za snimanje web serije, intervjuisanje vodećih preduzetnika, vožnju kontinentom, uz prilično loš wifi, pa još i probleme sa autobobilom, zahtijevalo je nemalu kreativnost i inovativnost.

Kroz dvije godine na mjestu mobilnog preduzetnika koji obilazi svijet, uključujući i osam mjeseci u Land Roveru, a onda – i sada – skačući između Južne Amerike, Evrope i Azije, Fabijan je usavršio svoj radni proces i prihvatio načelo ‘Work smarter, not harder’

Polaznici radionice u Kolektivu Herceg Novi naučiće kako da posmatraju posao kroz novu paradigmu i kako putovanje inspiriše kreativna rješenja za probleme u radnom procesu.

Fabijan će takođe podijeliti svoje trikove za postavljanje poslovnih prioriteta, privlačenje pažnje potencijalnih klijenata i, kao bonus – inspirisaće sve da vode ispunjeniji i osmišjeniji život.

Razmišljajte, živite i radite drugačije od drugih!